One: Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Έσσλιν στη gallery Genesis - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

One: Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Έσσλιν στη gallery Genesis


Καλλιτέχνης:Κωνσταντίνος Έσσλιν
Χώρος:Gallery Genesis, Χάρητος 35, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης:έως Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019
Είσοδος:Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες Χώρου:Gallery Genesis, Χάρητος 35, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30 211 7100 566. E-mail: g.tzaneris@gmail.com | https://www.gallerygenesisathens.com


Η gallery Genesis παρουσιάζει,  έως τις 16 Νοεμβρίου 2019, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Έσσλιν, με τίτλο «One».

Λίγα λόγια από την επιμελήτρια της έκθεσης «One» Ίρις Κρητικού
«[…] Μέσα από την εικαστική ενότητα «One» ο Έσσλιν προσεγγίζει […] θεμελιώδη ανθρώπινα ορόσημα και καταλυτικές εμπειρίες όπως η γέννηση, ο έρωτας, ο δεσμός και η άρρητη  συνύπαρξη, ο θάνατος, ο αποχωρισμός, οι κρυφές αγωνίες ή επιθυμίες αλλά και ήσσονες μα καθοριστικές στιγμές-τομές της ανθρώπινης ζωής.

 Με αλλόκοτες συνυπάρξεις ζώων και […] στοιχεία που παραπέμπουν σε παιδικά παραμύθια και με συνθετική ορατή αναφορά στις μυστηριακούς συνθετικούς άξονες της ζωγραφικής της αναγέννησης, ο νέος εικαστικός θέτει εκ νέου στον θεατή αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του κάποια από τα αέναα αυτά ζωτικά για την ύπαρξη ερωτήματα.«

Το ανθρώπινο σώμα ως εργαλείο
 »17 ζωγραφικές ιστορίες μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, στιλπνής σχεδιαστικής καθαρότητας και μικτής τεχνικής με βασικό υλικό το εύθραυστο και εύπλαστο κάρβουνο που αναδύεται ποιοτικά και σχεδιαστικά μέσα από την τυχαιότητα και το λαμπερό, πλακάτο ακρυλικό χρώμα που δημιουργεί έντονα αντιφατικό περιβάλλον στο  χαρτί, προτείνουν το ανθρώπινο σώμα ως εργαλείο πνευματικής και ενστικτώδους ταυτόχρονα αναζήτησης.

 Άλλοτε με την μορφή παιδιού σε προστατευτικό ρόλο ενήλικα που ιχνηλατεί το μέλλον και άλλοτε με την μορφή ευάλωτου ηλικιωμένου σε ρόλο παιδιού που βαδίζει στη λήθη, η κυρίαρχη, κεντρική φιγούρα της σύνθεσης εμπλέκεται σε ποικίλες βιωματικές απεικονίσεις στιγμών-καταστάσεων ενός απομακρυσμένου παρόντος ή μιας ανοίκειας μνήμης.

«Φιγούρες σύνθετες στον χρόνο»

Ευλαβικά στατικές, προσευχόμενες, ίσως, σιωπηλά σε έναν δυνητικά υπαρκτό θεό, κι άλλοτε αναποφάσιστα μετέωρες μεταξύ κίνησης και ακινησίας, οι σύνθετου χρόνου φιγούρες του Έσσλιν αλλάζουν ρόλους και αναζητούν τις ριζωμένες μνήμες τους, ενώ άλλες φορές διχάζονται ανάμεσα στην κοινωνικά αποδεκτή ζωή τους και τα ταραχώδη παρορμητικά τους ένστικτα. Προτείνοντάς ενδεχομένως στον θεατή, μια αέναη και παράδοξη διαδρομή προς την απόκρυφη επιθυμία για ευτυχία.

Στη μέση πλέον ενός κύκλου ζωής, όπου η απώλεια του πατέρα εφάπτεται σχεδόν με τη δική του άνευ όρων αποδοχής του ρόλου της πατρότητας, ο Κωνσταντίνος Έσσλιν με την έκθεση «One», επιχειρεί εντέλει να δημιουργήσει μια ανοιχτή σε όλους πλατφόρμα έρευνας της ανθρώπινης φύσης, των σχέσεων και όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που καθιστούν το ξένο και διαφορετικό του καθενός μας ένα.»

Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Έσσλιν
Ο Κωνσταντίνος Έσσλιν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στο έργο του προσεγγίζει θεμελιώδεις ανθρώπινες εμπειρίες όπως η γέννηση, ο έρωτας, ο δεσμός, ο θάνατος, η συνύπαρξη, ο αποχωρισμός, οι κρυφές αγωνίες ή επιθυμίες αλλά και στιγμές-τομές της ανθρώπινης ζωής, σχολιάζοντας μέσω του συμβολισμού την ανθρώπινη φύση και τις συγκρουσιακές καταστάσεις που την διέπουν.

 Έχει εικονογραφήσει επιλεκτικά βιβλία όπως το «Σιωπή ο βασιλιάς ακούει» του Νίκου Κυπουργού, ενώ έχει επιμεληθεί σκηνικά και για θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα με την εικαστική του δράση, από το 2002 ασχολείται με την τέχνη και στον εκπαιδευτικό τομέα πραγματοποιώντας μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου.

Το 2010 πραγματοποίησε την 1η ατομική του έκθεση στην Gallery Agathi, το 2015 την δεύτερη ατομική έκθεση με τίτλο «Playground» στην Gallery genesis και το 2019 την τρίτη με τίτλο «ONE» επίσης στην Gallery genesis.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις και εικαστικές δράσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το 2014 επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με την συμμετοχή του στην 26η Biennale της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town