Έλενα Γιώργου: «Η μουσική και το τραγούδι είναι μία μαγική πηγή, που δημιουργεί ένα ποτάμι συναισθημάτων» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έλενα Γιώργου: «Η μουσική και το τραγούδι είναι μία μαγική πηγή, που δημιουργεί ένα ποτάμι συναισθημάτων»


           Λίγα λόγια για την Έλενα Γιώργου           

Η Έλενα Γιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Ήρθε στην Αθήνα ως φοιτήτρια και πήρε πτυχίο στη Γραφιστική. Από μικρή ηλικία την είχε κερδίσει η μουσική και το θέατρο, με αποτέλεσμα να αρχίσει παράλληλα με τις σπουδές της μαθήματα υποκριτικής και φωνητικής. Λάτρης του παλιού λαϊκού αλλά και του σύγχρονου έντεχνου τραγουδιού άρχισε τις εμφανίσεις της σε πιάνο ρεστοράν και σε μουσικές σκηνές, με το ρεπερτόριο της να περιλαμβάνει τραγούδια, που έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική. Με την αισθαντική ερμηνεία και τη χαρακτηριστική φωνή της δίνει μία νοσταλγική διάσταση του καλού παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με ιδιαίτερο σεβασμό σε αυτά τα τραγούδια αλλά και στους μεγάλους ερμηνευτές που τα έχουν αποδώσει.

Συμμετείχε στο πρόγραμμα της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων «Η νέα γενιά της μουσικής πατάει Γκάζι» και το διάστημα 2008 - 2012 υπήρξε καλλιτεχνικός σύμβουλος στο 3ο Διαμέρισμα Δήμου Αθηναίων, δημιουργώντας και συμμετέχοντας σε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις - αφιερώματα στη μουσική του ελληνικού κινηματογράφου, στους δημιουργούς και στους ερμηνευτές του. Συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως είναι ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος και οι ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Σταύρος Σιόλας, Νένα Βενετσάνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος και άλλοι.


 Follow Έλενα Γιώργου
Facebook: Facebook profile

Πότε και πως προέκυψε η επαφή σου με τη μουσική;
Μεγάλωσα στην ελληνική επαρχία, όπου οι άνθρωποι είναι βαθιά συνδεδεμένοι με την παράδοση και έχουν μάθει στις χαρές, στις λύπες ή στις αγωνίες τους, να βρίσκουν διέξοδο, τραγουδώντας. Είχα την τύχη από πολύ μικρή ηλικία, να μεγαλώσω κοντά στον παππού μου, έναν άνθρωπο με υψηλή αισθητική, μα πάνω από όλα εξαιρετικά καλλίφωνο και άριστο γνώστη τόσο του πλούσιου δημοτικού τραγουδιού αλλά και του καλού λαϊκού της εποχής του. Το τραγούδι μπήκε στην καθημερινότητά μου, αλλά χρειάστηκε, να βρεθώ στην Αθήνα ως φοιτήτρια, για να διαπιστώσω πόσο πολύ, με είχαν επηρεάσει αυτά τα ακούσματα.

Τι σημαίνει η μουσική για εσένα;
Η μουσική και το τραγούδι είναι μία μαγική πηγή, που δημιουργεί ένα ποτάμι συναισθημάτων. Αν αφεθείς σε αυτό, γεμίζεις εικόνες, ζεις μέσα από αυτές, ταξιδεύεις, συμμετέχεις σε ιστορίες, χαίρεσαι ή λυπάσαι, ειδικά αν ερμηνεύεις, για να δείξεις την ταύτιση της ψυχής σου.


Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα;
Καταρχάς η μεγάλη μας δημοτική παράδοση και αυτά τα διαχρονικά τραγούδια που έχουν διασωθεί, για να μπορούμε, να τα μελετάμε και να συγκρίνουμε. Πως να μην σκέφτομαι τη μεγάλη Δόμνα Σαμίου, που έδωσε τα πάντα, για να διασώσει ένα τεράστιο μέρος αυτής της κληρονομιάς. Και αν επικεντρωθούμε στο παλιό λαϊκό τραγούδι, πως να μην σταθείς σε μεγάλους δημιουργούς, ενδεικτικά Μάνο Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Ζαμπέτα, Λόνο Κοκότο ή στον μοναδικό Σταύρο Ξαρχάκο με το απλό, ανθρώπινο, αληθινό γράψιμο σε στίχους και μουσική, να αγγίζει κάθε στιγμή και να μένει επίκαιρο. Πως να μην σταθείς στους πραγματικούς ερμηνευτές που μόνο με εφόδια την ψυχή και τη φωνή χωρίς μέσα και ηλεκτρονικά προγράμματα, άφησαν εποχή, όπως οι μεγάλοι Βίκυ Μοσχολιού, Τζένη Βάνου και σήμερα η Χαρούλα Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Πάριος.

Με ποιους τραγουδιστές θα ήθελες, να συνεργαστείς επί σκηνής;
Το βασικότερο σε μία συνεργασία είναι η χημεία, το κοινό πάθος για το αποτέλεσμα, που θα κερδίσει το κοινό, το οποίο αν το κερδίσεις, θα σου ανταποδώσει τον σεβασμό. Γιατί πλέον καταλαβαίνεις, ποιος το σέβεται και ποιος το κοροϊδεύει. Μου αρέσει, να δουλεύω με τη λογική της ομάδας και νομίζω, ότι έτσι το απολαμβάνεις το αποτέλεσμα ανεξάρτητα από ονόματα και ταμπέλες.


Αυτήν την περίοδο μας ετοιμάζεις κάτι;
Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το πρώτο από μία σειρά τραγουδιών, που μου έχουν εμπιστευθεί σημαντικοί δημιουργοί, το οποίο έχει τίτλο: «Έχω στα πόδια μου φτερά» και είναι σε στίχους του Πόλυς Κυριακού, σε μουσική του Σταμάτη Χατζηευσταθίου και σε ενορχήστρωση του Ανδρέα Αποστόλου. Ένα ερωτικό κάλεσμα, ένα άκρως λυρικό και ευαίσθητο κομμάτι γεμάτο αισιοδοξία, που μας θυμίζει τα παλιά καλά τραγούδια. Και αμέσως μπαίνουμε στο στούντιο για τα επόμενα βήματα.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Ετοιμάζω μία όμορφη μουσική πρόταση, με τραγούδια που έγραψαν ιστορία αλλά και με νέους ήχους, που θα αξίζουν της προσοχής του κοινού, με σκοπό να παρουσιαστεί σε γνωστούς χώρους.

Έλενα, σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη, που μας παραχώρησες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town