Έκθεση Χαρακτικής της Στεφανίας Πατρικίου - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έκθεση Χαρακτικής της Στεφανίας Πατρικίου


Στεφανία Πατρικίου 

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Από τη Θεσσαλονίκη στο Βερολίνο και μετά στη Θέρμη και από εκεί στην Πλ. Άθωνος

Η Άθωνος aRT sPACE ο μοναδικός αυτός χώρος, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για τα πάσης φύσεως έργα σε χαρτί, φιλοξενεί και παρουσιάζει με χαρά στο φιλότεχνο κοινό της πόλης τη Στεφανία Πατρικίου.

Πρόκειται για μία έκθεση που τολμά να φέρει δυναμικά σε πρώτο επίπεδο, ώστε να «κονταροχτυπηθούνε» σκληρά, το θέμα της διερεύνησης των ορίων του κάθε μέσου (μέχρι που πειράζουμε την εικόνα μας), το θέμα της αρτιότητας της τεχνικής, άρα και της συμβολής της (με πολυτιμότητα) στο τελικό αποτέλεσμα θεώρησης του έργου (φόρμα), με το περιεχόμενο αυτού (για το τι δηλαδή μιλάει το έργο).

Στους δύο ορόφους της έκθεσης, μερικώς διαχωρισμένα, ώστε να μπορεί να τα διαβάσει και απολαύσει ο θεατής τους, παρουσιάζονται έργα (διαφορετικών τεχνικών χάραξης), που καθόλου αυτονομημένα, καταφέρνουν να συνομιλούν μεταξύ τους και να προσδίδει το ένα ξεχωριστή και προβοκατόρικη ιδιαιτερότητα στο άλλο.

Καθώς πχ η ξηρή χάραξη τυπώνεται επάνω στη μεταξοτυπία, αποκτά ένα χρωματικό βάθος τέτοιο, που ούτε η άκουα τίντα, ούτε άλλη τεχνική θα μπορούσε να της προσδώσει. Συνοπτικά, πρόκειται για μία φρέσκια έκθεση γεμάτη εκπλήξεις, παιχνίδια, λύσεις και πειραματισμούς ταυτόχρονα, πρόκειται για μία έκθεση που συγκροτείται από ένα μιξάζ της έως τώρα χαρακτικής εργασίας της.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι Fantastic Worlds και αναφέρεται στην προσπάθειά της καλλιτέχνιδας, να μορφοποιήσει με εικαστικό λόγο, παρατηρήσεις της πραγματικότητας ως μεταπλάσεις, σε ένα φαντασιακό- ονειρικό εικαστικό περιβάλλον. 

Με το εικαστικό της λεξιλόγιο η καλλιτέχνης, εκφράζει τις ιδιοπροσωπικές σχεδιαστικές και χρωματικές αποδόσεις, που αποτελούν τον βασικό άξονα των αναζητήσεων της. 

Τόποι, πρόσωπα, και συναισθήματα μεταπλάθονται σε χαρακτικά έργα, μέσω ενός αυθόρμητου γραφισμού και των ειδικών τεχνικών διεργασιών. Κάθε τεχνική, όπως είναι φυσικό, αποδίδει ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου ξεχωριστά, αλλά και αντίστροφα (είναι το έργο, άραγε, που επιζητά την τεχνική ή η τεχνική ορίζει την προσλαμβάνουσα, άρα και τα ασυνείδητα υπερ ή υπο-κείμενα;). 

Το σίγουρο πάντως είναι πως, από την οξυγραφία μέχρι και την φωτογραφία, τα διάφορα εργαλεία χρησιμοποιούνται με σκοπό την ολοκλήρωση των συνθέσεων των τελικών διαφορετικών παραδειγμάτων στα έργα της.

Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου, από τις 18.00 μέχρι το βραδάκι, στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου, με τα σχετικά.

Σύντομο βιογραφικό

Η Στεφανία Πατρικίου ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε για έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο Universitatet der Kunste του Βερολίνου, δεν ικανοποιήθηκε από το κλίμα εκεί και γύρισε στη Θεσσαλονίκη. 

Διανύει το 4ο έτος των σπουδών της στο Εργαστήριο χαρακτικής με υπεύθυνο καθηγητή τον Μ. Γιανναδάκη, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Έχει παρουσιάσει την δουλειά της, σε διάφορες εκθέσεις και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (χαρακτικά έργα, Ex-Libris και Livres d’artiste) 

Info:
Έκθεση Χαρακτικής της Στεφανίας Πατρικίου.
Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου, από τις 18.00.
Διάρκεια έως τις 17 Ιουνίου 2019.
Χώρος Τέχνης: Άθωνος aRT sPACE, Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη.
Για ξεναγήσεις (σχολείων κτλ): τηλ 6942 860 890





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town