Τόσο κοντά - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Τόσο κοντά

6 Φεβ - 7 Απρ
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 5€
Τόσο κοντά
2018-2019 Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Τόσο κοντά - Μάρμπερ Πάτρικ

Πρόκειται για μια σκληρή βρετανική κωμωδία - στο κλίμα του Ν. Μάμετ αλλά με τον τρόπο του Χ. Πίντερ- που επεξεργάζεται μερικά από τα πιο σπάνια και αδιαπέραστα ορυκτά της ερωτικής εμπειρίας. Με τον ζωηρό παλμό ενός σκηνικού παιχνιδιού, σε δώδεκα εικόνες, χτίζει ένα αμείλικτο ερωτικό γαϊτανάκι ανάμεσα σε τέσσερα πρόσωπα  -δύο γυναίκες και δύο άνδρες- χρησιμοποιώντας σαν πιόνια, τις πρώτες και τις τελευταίες συναντήσεις τους.

Ένα έργο μυθιστορηματικής πνοής, χωρίς ψευτορομαντικά κλισέ, που επιτίθεται γενναία στη σταθερότητα των αντιλήψεων μας και αμφισβητεί ευθέως, την υγεία της απόλυτης αλήθειας στις ερωτικές σχέσεις.

Γιατί ίσως ο έρωτας δεν είναι μονάχα το να υποφέρω ή να κάνω τον άλλον να υποφέρει. Αλλά μια καινούρια κάθε φορά -εκ προοιμίου ηττημένη- απόπειρα, να ξαναέρθουμε με δική μας ευθύνη σ' αυτή τη ζωή.
Πέτρος Ζηβανός

Η ημερομηνία λήξης των παραστάσεων είναι προσεγγιστική

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών - Φουαγιέ έως 10/02/2019

Το έργο «Τόσο κοντά» (Closer) του Πάτρικ Μάρμπερ ανέβηκε για πρώτη φορά στις 22 Μαΐου του 1997 στο Βασιλικό θέατρο του Λονδίνου. Γνώρισε τεράστια επιτυχία και κέρδισε τα σημαντικότερα βραβεία του αγγλόφωνου κόσμου, όπως Λ. Ολίβιε το 1998, Τόνυ το 1999 κ.α. Έγινε ταινία το 2004 από τον Μάικ Νίκολς σε σενάριο του συγγραφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town