Ναζλί: «Ο χορός είναι μαγεία» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ναζλί: «Ο χορός είναι μαγεία»


Το Artistic Town βρέθηκε με την κορυφαία στο είδος της Ναζλί. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε να χορέψουμε μαζί της τον χορό της κοιλιάς, για αυτό αφήσαμε την πράξη και προχωρήσαμε στην κουβέντα, που τα καταφέρνουμε καλύτερα.

Καλησπέρα σας, κυρία Ναζλί
Kαλησπέρα σας, άλλα θα προτιμούσα τον ενικό. Έρχομαι άλλωστε πιο κοντά στους ανθρώπους. Νιώθω πιο οικεία.

Ωραία λοιπόν. Ναζλί μου, είσαι ευχαριστημένη από την επιλογή του επαγγέλματος σαν δασκάλα χορού;
Πιστεύω, ότι είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω και αυτό γιατί μου αρέσει, να μεταφέρω τις γνώσεις μου σε άλλους ανθρώπους και φυσικά γιατί λατρεύω τον χορό.

Πόσο εύκολο άλλα και πόσο δύσκολο είναι, να μάθει κάποιο άτομο να χορεύει; Χρειάζεται κόπο ή τρόπο;
Ας αρχίσουμε από το ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Σε κάποιους μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, ενώ σε κάποιους άλλους λιγότερο. Δεν παίζει ρόλο μόνο πόσο εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ή πόσο ευέλικτο είναι το σώμα. Το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια και η θέληση για να μάθεις. Οπότε θέλει και κόπο και τρόπο.

Από ποια ηλικία είναι καλό, να ξεκινήσει κάνεις τον χορό του οριεντάλ;
Γενικά όσο πιο νωρίς ξεκινήσει κάποιος χορό ή άθλημα, τόσο το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι βάζουμε όριο στην ηλικία. Ο χορός είναι διασκέδαση αλλά και εκτόνωση, οπότε κάθε ηλικία έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Έχουμε δει σε πολλά τηλεοπτικά σόου και άντρες και γυναίκες να χορεύουν τον χορό της κοιλιάς. Από την εμπειρία σου ποιος τελικά χορεύει καλύτερα, ένας άντρας ή μία γυναικά;
Δεν πιστεύω, πως μπορείς να ξεχωρίσεις τους άντρες από τις γυναίκες. Υπάρχουν αξιόλογοι χορευτές και στα δύο φύλα.

Από ποια ηλικία ξεκίνησες τον χορό; Έκανες και άλλα είδη χορού; Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε στον χορό του οριεντάλ και επέλεξες να διδάξεις αυτόν τον χορό και σε άλλους ανθρώπους;
Ξεκίνησα στα 21 μου. Εννοείται στην αρχή σαν χορεύτρια μόνο. Πάντα μου άρεσε ο συγκεκριμένος χορός για αυτό και ήταν η πρώτη επιλογή. Έχω ασχοληθεί και με άλλους χορούς αλλά όχι σε επαγγελματικό επίπεδο. Παρακολούθησα μαθήματα λάτιν και ευρωπαϊκών χορών καθώς και ελληνικών. Συρτάκι, ζεϊμπέκικο, χασάπικο και φυσικά παραδοσιακούς χορούς. Από κάποιο σημείο και μετά δεν μου αρκούσε μόνο να χορεύω. Ήθελα να μοιραστώ όσα ξέρω, για αυτό επέλεξα να γίνω και δασκάλα. Είναι φοβερό συναίσθημα να βλέπεις τους μαθητές σου να πραγματοποιούν, αυτά που εσύ τους δίδαξες.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες;
Κάποιες δυσκολίες αντιμετώπισα, μετά από ένα ατύχημα που είχα. Πίστευα, πως δεν θα μπορούσα να χορέψω ξανά. Σε επαγγελματικό επίπεδο τουλάχιστον. Ευτυχώς η τότε δασκάλα μου καθώς και η οικογένειά μου με στήριξαν πολύ, με ενθάρρυναν να μην τα παρατήσω και έτσι σταδιακά πήρα τα πάνω μου. Επίσης δυσκολία στην καθημερινότητα μου είχα στην αντιμετώπιση ορισμένων ατόμων, καθώς κάποιοι θέλησαν να υποβιβάσουν το επάγγελμα μου, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Θα πήγαινες σε ένα σόου ταλέντου; 
Χμ... Αν θα πήγαινα σε παιχνίδι ταλέντου. Λοιπόν έχω πάει, αλλά δεν ήταν ότι καλύτερο το συγκεκριμένο σόου ταλέντου, οπότε δεν θα ήθελα, να επεκταθώ παραπάνω. Σε κάποιο άλλο αξιόλογο θα πήγαινα.

Τι θα έλεγες, σε όλους αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τον χορό; 
Μα φυσικά να ξεκινήσουν άμεσα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να μην κάνουν αυτό που επιθυμούν. Μην σκέφτεστε ηλικίες, κιλά και οτιδήποτε άλλο. Κάντε, οτιδήποτε σας γεμίζει.

Υπήρξε στιγμή που ήθελες, να παρατήσεις αυτό που κάνεις;
Θα σταματούσα μόνο για λόγους υγείας. Τίποτα άλλο δεν θα με απομάκρυνε από τον χορό.

Πως νιώθεις, όταν χορεύεις;
Ο χορός είναι μαγεία. Αν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο, ταξιδεύει και το μυαλό σου και το σώμα σου. Πραγματικά χάνομαι εκείνη την στιγμή. Πάω σε άλλους τόπους. Κάθε λίκνισμα κι ένα ταξίδι. Πολλά είπαμε όμως, πάμε για μάθημα τώρα.

Ναζλί μου, σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη, που μας παραχώρησες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town