Μυθολογία: Ατομική έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στην Κωνσταντινούπολη - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Μυθολογία: Ατομική έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στην Κωνσταντινούπολη


Στην νέα αυτή θεματική ενότητα ο Ανδρέας Γεωργιάδης επιχειρεί μια υποκειμενική συναισθηματική εικονογραφία βασισμένη σε μεγάλα κείμενα επτά κορυφαίων συγγραφέων.

Με αφετηρία την έννοια του μύθου, ως ένα ιδιαίτερο είδος ιστορίας, που προσπαθεί να ερμηνεύσει κάποιες όψεις του κόσμου που μας περιβάλλει, ο ζωγράφος επαναφέρει στη μνήμη του εικόνες τοπίων αλλά και αισθημάτων, μεταπλάθοντές τις σε επιμέρους τμήματα μιας απόλυτα προσωπικής μυθολογίας, γεμάτης εμμονές, εντυπώσεις και αναρίθμητες επιρροές.

Τα έργα της έκθεσης αντλούν την έμπνευσή τους από τα λογοτεχνικά έργα: “Έγκλημα και τιμωρία” του Ντοστογιέφσκυ, “Ο Γλάρος” του Τσέχωφ, “Ο Ματωμένος γάμος” του Λόρκα, “Οι Μαλαβόλιε” του Βέργκα,  “Ο φεγγαλοχτυπημένος” του Πιραντέλλο, “Από τη μεριά σου Σουάν” του Προύστ και  “Οιδίπους Τύρρανος” του Σοφοκλή.

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης ανασυνθέτει με τη ζωγραφική του, τους τόπους και τις διαδρομές των χάρτινων ηρώων και δημιουργεί μια γεωγραφία μνήμης όπου η φθορά, η απουσία και η υποβολή, συντάσσουν ποιητικές ατμόσφαιρες και συμβολισμούς μεταφορών – προτείνοντας πολλαπλές αναγνώσεις των ίδιων ιστοριών.

Χρησιμοποιώντας μελάνια σε χαρτί, με ένα απόλυτα προσωπικό τρόπο, ο Ανδρέας Γεωργιάδης δημιουργεί ένα δικό του φως, διάφανο και πλούσιο σε τονικές διαβαθμίσεις, συχνά μεταφυσικό, αλλά και σκιά, πυκνή και στέρεη, επιτρέποντας στην αμφιβολία να εισχωρήσει, και να ταράξει τα ήρεμα νερά της ζωγραφικής του περιπέτειας.

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Ζει και εργάζεται στον Υμηττό. Σπούδασε Γραφιστική στη Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. (ΤΕΙ Αθήνας). Παρακολούθησε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. μαθήματα εικονογράφησης στο Institut d’ Arts Visuels στην Orleans της Γαλλίας. Διδάχθηκε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ρόρρη (2000-2006).

Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, και έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές Συλλογές. Έχει φιλοτεχνήσει με έργα του βιβλία και δίσκους. Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της Μικρής Άρκτου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιανουαρίου – 9 Φεβρουαρίου 2019
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 12.00-19.00
Istanbul Concept Gallery: Nur-u Ziya Sokak. No 27/2, 34433, Beyoglu – Istanbul, +90 549 391 9131
www.istanbulconcept.com  |  www.ageorgiadis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town