James Carter Organ Trio - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

James Carter Organ Trio


9 - 12 Νοεμβρίου
Half Note Jazz Club
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 15€

Ο βιρτουόζος σαξοφωνίστας James Carter επιστρέφει στην Αθήνα και το Half Note Jazz Club με το εξαιρετικό Organ Trio του.

Η πορεία του James Carter ξεκίνησε πριν από 5 δεκαετίες από την πόλη που γεννήθηκαν και μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής, το Detroit του Michigan. Περιτριγυρισμένος από πολλά είδη μουσικής όπως funk και fusion, rock ή soul αλλά και πολλή jazz, o Carter απέκτησε την μοναδική ικανότητα να γεφυρώνει με το παίξιμό του όλη την παράδοση και την ιστορία της σύγχρονης jazz μουσικής.

Λόγω της τεχνικής και της εμπειρίας του, κατάφερε να γίνει πολύ νωρίς δεκτός στην Blue Lake Fine Arts Camp. Στη δεκαετία του ’80, κι ενώ ακόμη σπούδαζε, έπαιξε σποραδικά σε club και σε ορχήστρες του μεγάλου Wynton Marsalis! Αλλά ήταν ο τρομπετίστας Lester Bowie που αποφάσισε να φέρει τον Carter στην Νέα Υόρκη και να τον εντάξει στο New York Organ Combo του, συστήνοντάς τον παράλληλα στο ευρύ κοινό.

 Στη Ν. Υόρκη, αρχικά συνδέθηκε με τους σπουδαίους συνθέτες της free jazz & της avant-garde Julius Hemphill & Frank Lowe παίζοντας μαζί τους ή ηχογραφώντας με τα σχήματά τους. Μετά από μια πρώτη αποσπασματική δισκογραφική δουλειά το 1991, με την βοήθεια του Lester Bowie θα ηχογραφήσει το 1993 και τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “JC on the set”. Ακολουθεί μία μεγάλη δισκογραφική παραγωγή στις δεκαετίες του 90’ και του 00’ όπου o James Carter παίζει όλα τα σαξόφωνα, φλάουτο και μπάσο κλαρινέτο διαμορφώνοντας έτσι το προφίλ ενός από τους πληρέστερους jazzmen που υπάρχουν.

Παράλληλα ξεκινάει και η παρουσία του στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου. Είτε συνεργάζεται με ντίβες της όπερας (Kathleen Battle), είτε συμπράττει με κλασσικές ορχήστρες (Sinfonia Varsovia) , με θρύλους της jazz (H. Hancock, B. Golson, Dee Dee Bridgewater) ακόμη και με ροκ καλλιτέχνες (Ginger Baker), ο Carter διατηρεί μια οπτική στη μουσική μακριά από παρωπίδες. Μπορεί με άνεση να συνδέει την avant-garde της δεκαετίας του 60’ με την mainstream ή τo gypsy swing με το blues ή το gospel. Πρόσφατα μάλιστα, ο συνθέτης του κονσέρτου για σαξόφωνα και ορχήστρα “Caribbean Rhapsody” ο Roberto Sierra, στο οποίο ο James είναι ο σολίστ, περιέγραφε τον Carter ως τον “Paganini του σαξοφώνου”!!

Στο όργανο Hammond τον συνοδεύει ο Gerard Gibbs,  από τον οποίο ο Carter εντυπωσιάστηκε για το πόσο καλά γνωρίζει το ιδίωμα του hard-bop, αλλά κι απ’ την αίσθηση του ρυθμού του. Τρίτος πόλος είναι κι ο νεότερος της παρέας αλλά και μία ακούραστη πηγή ενέργειας στα τύμπανα που ονομάζεται Alex White.

Με αυτή λοιπόν την μπάντα και τις αποσκευές γεμάτες μουσικές εκπλήξεις, από Παρασκευή 9 μέχρι και Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ο ανεπανάληπτος James Carter και το Organ Trio του επανέρχονται στο Half Note Jazz Club, για βραδιές γεμάτες jazz ιστορία από έναν σαξοφωνίστα αληθινό φαινόμενο!

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη),

*** την Δευτέρα 12/11 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για

κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town