ΤΖΑΣΜΙΝ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

ΤΖΑΣΜΙΝ

“ΤΖΑΣΜΙΝ”

Της  Ελένης Ράντου βασισμένο στο σενάριο Βlue Jasmine του Γούντυ Αλλεν

Σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 15€

Νοέμβριο στο Θέατρο Διάνα

Στο Θέατρο Διάνα ξεκίνησαν ήδη οι πρόβες για το ανέβασμα της “ΤΖΑΣΜΙΝ”,  της θεατρικής εκδοχής του οσκαρικού αριστουργήματος  του Γούντυ Άλλεν “BLUE JASMINE”, σε  σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Η Ελένη Ράντου, που ήθελε χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή αυτό το τόσο σημαντικό σύγχρονο έργο, πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντυ Αλλεν για τη θεατρική της διασκευή, δίνοντας  για πρώτη φορά την ευκαιρία στη μεταφορά της περίφημης Blue Jasmine στο θέατρο.

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, τη Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που  η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια   της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν  στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντυ Αλλεν στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Τη θεατρική απόδοση  έχει κάνει η Ελένη Ράντου σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου και η πρεμιέρα στο Θέατρο Διάνα τον Οκτώβρη αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town