Εργαστήριο με Θέμα: Θεατρική Φωτογραφία: Θεωρία και Εφαρμογή - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Εργαστήριο με Θέμα: Θεατρική Φωτογραφία: Θεωρία και Εφαρμογή


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Θεωρία και Εφαρμογή με τον Νίκο Τασούλα, φωτογράφο κοινωνικού ντοκουμέντου και θεάτρου

την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 6.00 – 9.30 μμ.

Στo πλαίσιo του Κύκλου Ανεξάρτητων Εργαστηρίων/ Διαλέξεων του Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA και μετά την πρώτη πετυχημένη διοργάνωσή του το Νοέμβριο του 2015 θα γίνει ένα Νέο Διήμερο Εργαστήριο/Workshop με θέμα: «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» με τον φωτογράφο θεάτρου Νίκο Τασούλα.

Το Εργαστήριο/Workshop έχει θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο και στόχος του είναι η εξοικείωση με βασικές θεωρητικές έννοιες της φωτογραφίας ως μέσου, η άσκηση της οπτικής ανάγνωσης, η εμβάθυνση της οπτικής παιδείας και η κατανόηση του σύνθετου ρόλου της φωτογραφίας στο θέατρο.

To Εργαστήριο/Workshop είναι συνολικής διάρκειας 7 ωρών και αποτελεί μια περιεκτική εισαγωγή στην ιστορία, τη θεωρία και την εφαρμογή της θεατρικής φωτογραφίας.

Χώρος διεξαγωγής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA

Σεμέλης 24-26, Αθήνα (σταθμός μετρό Μέγαρο Μουσικής)

.

Πληροφορίες και για το κόστος στην ιστοσελίδα: http://www.mariachaniotaki.gr/events.asp?lang=gr&evid=106

Δήλωση συμμετοχής έως Τρίτη 27 Νοεμβρίου

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες και Δήλωση συμμετοχής:τηλ. 210 6728936

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Εκεί το 1986 γνώρισε τη φωτογραφία ντοκουμέντου μέσα από ένα σεμινάριο με τον Ελβετό φωτογράφο Luc Chessex. Στη συνέχεια συμμετείχε σε σεμινάρια και workshops με τους Christian Caujolle (Vu), Νίκο Οικονομόπουλο (Magnum) και Larry Towell (Magnum). Τη δεκαετία του ’90 συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά (Μεσημβρινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Έψιλον, Madame Figaro, Minima Artis, Jazz & Τζαζ, Άτυπον, Ίνδικτος) και δίδαξε φωτογραφία και φωτορεπορτάζ στο ΙΕΚ Ακμή. Το 2001, από τις εκδόσεις Ίνδικτος, κυκλοφόρησε το έγχρωμο λεύκωμά του «Πάτρα – Το Καρναβάλι». Την ίδια χρονιά ανέλαβε τον Τομέα Φωτογραφικών Παραγωγών και Αρχείου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Την περίοδο 2005-2011 ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ιδιωτικού φωτογραφικού αρχείου, ενώ από το 2012 είναι freelancer.

Θέατρο φωτογραφίζει από το 1989. Μεταξύ των σημαντικότερων συνεργασιών του συγκαταλέγονται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο του Νέου Κόσμου του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Βόλου και Ιωαννίνων, το Θέατρο Πόρτα, το Θέατρο Κάππα, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, ο Μικρός Βορράς κα. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε θεατρικά προγράμματα και εκδόσεις, εκτίθενται σε φουαγιέ και έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας.

Από το 2014 ασχολείται με τη θεατρική φωτογραφία και σε θεωρητικό-ερευνητικό επίπεδο, ενώ από το 2015 διοργανώνει το Σεμινάριο – Workshop Εισαγωγή στη Θεατρική Φωτογραφία. Επί τού παρόντος, ολοκληρώνει ένα Master of Arts in Digital Media, Culture and Communication στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό του βρίσκεται αναρτημένο στον σύνδεσμο:

Facebook: Φωτογραφία θεάτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town