«Τα σκουπίδια» του Ανδρέα Λόλη στον κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

«Τα σκουπίδια» του Ανδρέα Λόλη στον κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών


Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στον Ανδρέα Λόλη την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2018, στον κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών.

Ο Ανδρέας Λόλης είναι ένας γλύπτης που δουλεύει με μάρμαρο, ένα από τα ευγενέστερα υλικά στην ιστορία των τεχνών. Τα έργα του, κιβώτια από χαρτόνι, σκάλες και ξύλινες σανίδες γίνονται μαρμάρινα ομοιώματα αβέβαιων, μεταβατικών και απαρατήρητων αυθεντικών αντικειμένων. Μέσω αυτής της παραδοσιακής μεθόδου, αναβαθμίζει τον καθημερινό κόσμο των εγκαταλελειμμένων, διαμελισμένων αντικειμένων, των αυτοσχέδιων κατασκευών και των καθημερινών πραγμάτων, προσδίδοντάς τους το κύρος αγαλμάτων.

Η Βρετανική Σχολή Αθηνών ανοίγει τον κήπο της με ελεύθερη πρόσβαση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Η Σχολή ιδρύθηκε το 1886 στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πολιτικού και πολιτιστικού κινήματος που θεμελιώθηκε πάνω στο μοντέλο των «ξένων» εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προέρχονταν από ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης και ήταν, στην Ελλάδα, η βάση για τους μελετητές του αρχαίου, μεσαιωνικού και σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του ΝΕΟΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ αναθέτει κάθε χρόνο σε έναν καλλιτέχνη τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο της πόλης της Αθήνας. Σκοπός είναι η ενεργοποίηση δημόσιων και ιστορικών χώρων μέσω της σύγχρονης τέχνης, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης. Το πρόγραμμα υλοποιείται για πέμπτη χρονιά, μετά τις αναθέσεις από τον ΝΕΟΝ στους Κωστή Βελώνη στην Καπλανών 11 (2017), Ζάφο Ξαγοράρη (2016), Μαρία Λοϊζίδου στον Αρχαιολογικό Xώρο και Μουσείο Κεραμεικού (2015) και Αιμιλία Παπαφιλίππου στην Αρχαία Αγορά Αθηνών (2014).

Συντελεστές
Επιμέλεια: Νάγια Γιακουμάκη (επιμελήτρια και επικεφαλής Επιμελητικών Σπουδών, Whitechapel Gallery)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ως και 14 Νοεμβρίου 2018
ΤΕΤ-ΚΥΡ: 10.00-18.00

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος ελεύθερη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town