Αναδρομές: Anna-Gaëlle Piquet-Γιάννης Τζέμος - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Αναδρομές: Anna-Gaëlle Piquet-Γιάννης Τζέμος


Με άξονα τον κοινό τους τίτλο «ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ» οι δυο φωτογράφοι παρουσιάζουν τις εντυπώσεις μιας πορείας στο χώρο και στο χρόνο, αναδεύοντας τη μνήμη τους μέσω των εικόνων. Ο Γιάννης Τζέμος στην ενότητα του παρουσιάζει ένα μικρό οδοιπορικό καθόδου από το Όρος (μονή Ιβήρων) ως τη θάλασσα. Η Anna Gaelle Piquet ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Βρετάνη αναζητώντας τις εικόνες ενός παζλ αναμνήσεων που έχουν τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία.

Εγκαίνια: Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ.

Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2018

Τοποθεσία: Ζώγια( Αλεξάνδρου Σβώλου, 54) Θεσσαλονίκη

Η Anna-Gaëlle Piquet γεννήθηκε στη Γαλλία και πέρασε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα στο Παρίσι και στην επαρχία της Βρετάνης.

Μετά τις σπουδές της έζησε και φωτογράφισε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Από το 2012 ασχολήθηκε με τη φωτογραφία πιο ουσιαστικά παρακολουθώντας μια ποικιλία μαθημάτων και εργαστηρίων και συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Συμμετείχε σε 2 διαγωνισμούς Photobook όπου επιλέχθηκαν και υποβλήθηκαν σε λίστα τα έργα της «TRiVIA» (APhF: 15) και «Mother'Hood (Photometria 2017)».

Το 2018, παρουσίασε το έργο της “Diary of a metaphysical Journey” κατά τη διάρκεια ομαδικής έκθεσης στην Γκαλερί TOSS στη Θεσσαλονίκη.

Το ‘’Κάτω από τον ουρανό της Βρετάνης’’ πρώτη ατομική της έκθεση φωτογραφίας, αποτελεί μία αναδρομή σ’ έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τόπο.

Ο Γιάννης Τζέμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967, όπου ζει μέχρι σήμερα. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά απ’ το 1989.

Το 1991 πήρε μέρος για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και εκτέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Από το 2016 είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης της ομάδας Φ.

Έχει λάβει μέρος σε έξι ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μεταξύ αυτών στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Contrast/Αντίθεση (2017) και Press Photostories: 2017 (2018). Αυτή είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση.

Φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί σε περιοδικά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town