Μουσική παράσταση «Vasilis Giaslakiotis – Dretta» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Μουσική παράσταση «Vasilis Giaslakiotis – Dretta»


Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

Λίγο πριν τη μεγάλη εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall, το project «Vasilis Giaslakiotis – Dretta» θα βρεθεί στη γενέτειρα του δημιουργού του, την Κρήτη.

Η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών σε μια διοργάνωση από την Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού "ΔΡΩ". Η έναρξη έχει οριστεί στις 21:30, με τιμή εισιτηρίου 7€.

Παράλληλα με τη μουσική παράσταση, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί Live Painting από τη Χαρά Λάππα, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία θα γεμίσει τον καμβά της με χρώματα και συναισθήματα.

Ο αριθμός των θεατών είναι περιορισμένος (200 άτομα) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τα σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι (Μοίρες) και Kunga Café (Τυμπάκι).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 697 5553818
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Το μουσικό σύμπαν του “Dretta”

Ένα συνονθύλευμα τζαζ, ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής με βάση το κρητικό μουσικό ιδίωμα. Έχοντας ως αφετηρία την κρητική παράδοση, ο Βασίλης Γιασλακιώτης συνθέτει μουσικές από την εφηβεία του μέχρι σήμερα. Όπως λέει: «κάθε είδος μπορεί να παντρευτεί με ένα άλλο εάν υπάρχει αγάπη και αισθητική.»
Το ‘’Dretta’’ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους χώρους της Αθήνας σε συνδυασμό με παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις ή εικαστικά θέματα. Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στο θέατρο Αλκμήνη όπου αποσπάσματα από ταινίες μικρού μήκους συνόδευσαν τα επτά κομμάτια του δίσκου. Επίσης το ‘’Dretta’’ έχει παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης Ισόγειο παράλληλα με έκθεση χαρακτικής του Α΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Πολυμήχανο Café Theatral παράλληλα με έκθεση έργων της σπουδαίας ζωγράφου Αναστασίας Στίνη και τέλος, στον εναλλακτικό χώρο six d.o.g.s με συγκεκριμένα ηχητικά αποσπάσματα και samples.
Φέτος τον Νοέμβριο, το project “Dretta” θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Εκτός από τα κομμάτια του πρώτου του δίσκου, στις μουσικές παραστάσεις παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένα διασκευασμένα κομμάτια, ενορχηστρωμένα σύμφωνα με την αισθητική και την ατμόσφαιρα του ''Dretta’'.

Μουσικοί:
Ανδρέας Αρβανίτης: κρητική λύρα / μαντολίνο
Αποστόλης Γιασλακιώτης: ηλεκτρικές κιθάρες / fx
Γιάννης Βουτσινάς: ηλεκτρικό μπάσο / κοντραμπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης: τύμπανα / sampling

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΣΛΑΚΙΩΤΗΣ (Σύντομο Βιογραφικό)

Ο Bασίλης Γιασλακιώτης γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κρητική λύρα στο Ωδείο του Σπύρου Σηφογιωργάκη από όπου αποφοίτησε 6 χρόνια μετά.

Στη συνέχεια σπούδασε τύμπανα στο Ηράκλειο όπου συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα τύμπανα στο Modern Music School της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Συνεργάζεται με δημοφιλείς καλλιτέχνεςτης ελληνικής μουσικής σκηνής και συμμετάσχει σε γνωστά σχήματα τζαζ, ροκ και παραδοσιακής μουσικής καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Πηγή: www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town