Η πειραματική sound art της πόλης έρχεται μέσα και έξω από τη Στέγη - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Η πειραματική sound art της πόλης έρχεται μέσα και έξω από τη Στέγη


Χρόνο με το χρόνο, ο πειραματικός ήχος κερδίζει έδαφος στον χώρο της σύγχρονης τέχνης (αν απορεί κανείς ας θυμηθεί το Moving Silence του ’16, το φετινό Tuned City στην Αρχαία Μεσσήνη, τους περίπατους στην Αθήνα τα Soundscapes Landscapes κοκ). Πώς αυτές οι νέες αλληλεπιδράσεις επηρεάζουν τις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις;

Το συνέδριο «Χώρος, Ήχος και Αυτοσχεδιασμός», από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου, έρχεται μέσα και έξω από τη Στέγη, και συγκεντρώνει σε νέες αυτοσχεδιαστικές πρακτικές sound art και περφόρμανς σε αστικά και μη-αστικά περιβάλλοντα.

Πρόκειται για ένα ολιγοήμερο διεθνούς συνεργασίας, με συζητήσεις, διαλέξεις, συναυλίες, μια έκθεση και soundwalks. Συγκεκριμένα, από τις 19 έως τις 28 Οκτωβρίου, μεγάλα πρότζεκτ ηχητικών εγκαταστάσεων από ηχητικούς καλλιτέχνες (2010-σήμερα) στην πόλη της Βόνης εκτίθενται στο Urban Sound Art / Η τέχνη του ήχου.

Από το κυρίως πρόγραμμα ξεχωρίζει το «Soundscapes Landscapes: Soundwalks – Rhizomes I,II,III», το ντοκιμαντέρ της γνωστής ομάδας ηχητικού πειραματισμού Medea Electronique (19/10, 6.30 μ.μ.), η διάλεξη-περφόρμανς της Ιρλανδής συνθέτριας Úna Monaghan «Spaces to Improvise in Irish Traditional Music» (20/10, 9 μ.μ.), όπως και η ομιλία της πανεπιστημιακού Rebecca Caines «Improvised Remembering: Noise into Signal—a site-specific project in Wuhan, China» (21/10, 4.30 μ.μ.).

©φωτογραφιών: John Aitken


Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | 19-28/10 | Είσοδος ελεύθερη  | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town