Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius: Ο πρωτοπόρος Λεονάρντο Ντα Βίντσι πρωταγωνιστεί σε ένα μεγάλο εκθεσιακό αφιέρωμα - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius: Ο πρωτοπόρος Λεονάρντο Ντα Βίντσι πρωταγωνιστεί σε ένα μεγάλο εκθεσιακό αφιέρωμα


Μερικούς μήνες ύστερα από το «Van Gogh Alive», τo μεγάλο hi tech αφιέρωμα στο μεγάλο μετα-ιμπρεσιονιστή καλλιτέχνη που (μεταξύ άλλων) εισήγαγε ένα νέο εκθεσιακό μοντέλο στο αθηναϊκό κοινό, η εταιρεία παραγωγής Λάβρυς σε συνεργασία με την Grande Exhibitions και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς, παρουσιάζει το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius».

Τρεις ξεχωριστές εκθέσεις ενώνονται από 30 Νοεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, μετατρέποντας το εμβληματικό κτίριο σε ένα ζωντανό έργο τέχνης-ωδή στο ζωγράφο, εφευρέτη και επιστήμονα Λεονάρντο. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, η έκθεση πλέκει την πολυφασματική προσωπικότητα της ιστορικής διάνοιας.

Οι μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο, με 75 συνολικά μοντέλα των εφευρέσεών του-διαδραστικές αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος αλλά και 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης, τα μυστικά της Μόνα Λίζας, με τη λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση των αινιγμάτων του πίνακα, και το Da Vinci Alive – The Experience, μία βιωματική, οπτικοακουστική εμπειρία στους πίνακες αλλά και τη ζωή του μεγάλου δημιουργού, συνθέτουν όλα μαζί μία ψυχαγωγική και συνάμα εκπαιδευτική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Εμπλουτίζοντας την εκθεσιακή φόρμα του «Van Gogh Alive» με περισσότερες πληροφορίες και διαφορετικά εκθέματα, το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» αναμένεται να καλύψει αρκετά πιο διευρυμένα το εκθεσιακό θέμα. Αναμένουμε και μετρούμε αντίστροφα, ενώ η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

Πηγή: www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town