Extreme singularities: Έκθεση της Άννας Λάσκαρη στην a.antonopoulou.art - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Extreme singularities: Έκθεση της Άννας Λάσκαρη στην a.antonopoulou.art


Η Άννα Λάσκαρη εγκαινιάζει την ατομική της έκθεση Extreme singularities στην a.antonopoulou.art, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Στην ατομική έκθεση της Άννα Λάσκαρη παρουσιάζεται μια σειρά έργων των οποίων η υλικότητα συγκροτεί ένα χειρονομιακό σκηνικό που δημιουργεί ένταση ανάμεσα σε μια πληθώρα εικόνων και κίνησης, γλυπτικής και ήχου, ζωγραφικά νεύματα και εύθραυστα αποσπάσματα εντυπώσεων. Πολλά από τα ποικίλα υλικά προέρχονται από το στούντιο της καλλιτέχνιδος. Τίποτα δεν εγκαταλείπεται – οι αξίες επαναδιεκδικούνται μέσα από τους επινοημένους τρόπους που τα υλικά εκτυλίσσουν τον εαυτό τους και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Λωρίδες από PVC μεταμορφώνονται σε πύλες που οδηγούν σε περαιτέρω στρώματα περιπλεκόμενων συνθηκών, όπου το ατομικό και το συλλογικό διασχίζουν τον χώρο, όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος της έκθεσης,ֹ όπου τα επιμέρους συμφύρονται σε μια διαφοροποιημένη ζώνη ζωτικότητας, ενώ μοιάζουν να διαχωρίζονται από το σύνολο, από την πλήρη αντίληψη των θεατών και από τις αναριγήσεις που τα κρατούν μαζί.

Οι επισφαλείς «βάσεις»  αυτών των έργων, των οποίων οι (αν)ισορροπίες δεν είναι ποτέ επαρκώς επιζήμιες ώστε αυτά να καταρρεύσουν έχουν, ουσιαστικά, αντοχή και δύναμη. Η εμφατική τους υλικότητα δείχνει να έχει αμείωτη σημασία και να επιμένειֹ καθώς η αυτονομία τους ξεφεύγει από την εξουσία της αναπαράστασης.

Μέρος της επαφής ανάμεσα στα έργα και τον/την θεατή βρίσκεται στη σχέση εγγύτητας των υλικών μεταξύ τους, με το περιβάλλον τους και στην εξάσκηση παρατηρητικότητας και αναστοχασμού των ίδιων των θεατών.

Από το κείμενο Extreme singularities της Μαρίας Πετρίδη

Σύντομο βιογραφικό
Η Άννα Λάσκαρη έχει συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις τέχνης όπως: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, (EMST) Αθήνα και Tinos Quarry Platform, Τήνος (2018). Fondazione Sandretto Re Rebaudengo, Τορίνο, Ιταλία και Ι Bienal del Sur: Pueblos en Resistencia, Καράκας, Βενεζουέλα (2016). TRANSMEDIALE, Βερολίνο (2015); Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη (2013); Palais de Tokyo, Παρίσι (2012) Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1 (2011) και Suspended Forces και ΡΙΝΚ, a.antonopoulou art, Αθήνα (2013 και 2010).

Πρόσφατες παρουσιάσεις έργων της στο δημόσιο χώρο συμπεριλαμβάνουν: το Athens Report, μια διαδραστική πλατφόρμα Διαδικτύου που βασίζεται στο crowdsourcing (2014-) και το Cargonauts the demo, ένα on line 3d game (2015-).

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία:
Από:24/10  Εως: 1/12
Εγκαίνια: Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:00 – 22:00
Ώρες λειτουργίας: Τετ. – Παρ. 2:00 – 8:00 μμ. και Σάββατο 12:00 – 4:00 μμ

Τοποθεσία:
A.Antonopoulou.Art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
2103214994

Πηγή: www.culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town