Πρεμιέρα με Αγγελόπουλο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Πρεμιέρα με Αγγελόπουλο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου


“Το μετέωρο βήμα του πελαργού” στο 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πρεμιέρα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, προβάλλοντας μία από τις ταινίες-σταθμό στον νεότερο διεθνή κινηματογράφο, κάνει το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Είκοσι επτά χρόνια μετά τη δημιουργία του, “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προβληθεί στην οθόνη του φεστιβάλ.

Το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντά τη διαχρονικά επίκαιρη ταινία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Το 1991, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σκηνοθέτησε “Το μετέωρο βήμα του πελαργού”, την πρώτη ταινία της τριλογίας των συνόρων, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και τη Ζαν Μορό. Ένα σημαντικό φιλμ για τα πολιτικά αδιέξοδα, για τα διαταραγμένα και ασαφή σύνορα λόγω των πολέμων και των εμφύλιων συγκρούσεων. Σύνορα εθνικά, φυσικά ή ακόμα και συμβολικά.

Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, παρουσιάζεται υλικό από το έργο τριών δημιουργών της, του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, του διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη και της συνθέτριας Ελένη Καραΐνδρου. Επίσης θα κυκλοφορήσει μια σχετική ειδική έκδοση του φεστιβάλ. Το υλικό αφορά σε αφίσες, φωτογραφίες, περιοδικά, αποκόμματα εφημερίδων και εκδόσεις.

Επίσης παρουσιάζονται αφίσες και σπάνιες φωτογραφίες από όλο το έργο του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη, καθώς και μακέτες κοστουμιών του σκηνογράφου Γιώργου Ζιάκα, που υπήρξε συνεργάτης του στις περισσότερες ταινίες.

Την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι άμεσα συνεργάτες του σκηνοθέτη στη δημιουργίας της ταινίας, αλλά και συνολικότερα στην καλλιτεχνική του διαδρομή και στη ζωή.

Πηγή: www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town