Οι πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή που γυρίστηκε εξολοκλήρου σε Ρωσία και Λετονία - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Οι πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή που γυρίστηκε εξολοκλήρου σε Ρωσία και Λετονία


To «Ακίνητο Ποτάμι» είναι η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φραντζή, μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Λετονίας που θα κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 

Γυρισμένη εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία η ταινία υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (βραβευμένοι και οι δυο με τα Βραβεία Α' Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα στα περσινά ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου). 

Τρία χρόνια μετά το «Σύμπτωμα», ο βραβευμένος σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου και μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το ελληνικά σινεμά τα τελευταία χρόνια.   Δείτε το slideshow Γυρισμένη εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία η ταινία υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου. 

Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, την Άννα και το Πέτρο, που μετακόμισε πρόσφατα από την Ελλάδα στη Σιβηρία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου. Με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι η Άννα είναι έγκυος παρότι για μήνες δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. 

Ο μέχρι πρότινος αδιάρρηκτος δεσμός τους κλονίζεται. Τι έχει συμβεί; Τον απάτησε; Έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια εξήγηση, οι δυο τους στρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις και η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό. 

Με φόντο τα σχεδόν αποκαλυπτικά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία πάνω στα όρια του ανθρώπινου.    Με φόντο τα σχεδόν αποκαλυπτικά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία πάνω στα όρια του ανθρώπινου και ταυτόχρονα μια ταινία για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται αέναα απέναντι στην αμφιβολία. 

Ο Άγγελος Φραντζής γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην INSAS στις Βρυξέλες. Έχει γυρίσει 5 ταινίες μικρού μήκους και 5 μεγάλου μήκους («Polaroid», «Το όνειρο του σκύλου», «Μέσα στο δάσος», «Σύμπτωμα», «Still River»). Οι ταινίες του έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. 

Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, την Άννα και το Πέτρο, που μετακόμισε πρόσφατα από την Ελλάδα στη Σιβηρία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου.   Το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι γυρισμένο εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία.   Info To «Ακίνητο Ποτάμι» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 11 Νοεμβρίου. 

Παίζουν οι: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zarina, Katrīnepasternaka, Oskars Morozovs, Głebs Bełikovs, Kaspars Znotinš, Leonīds Lencs, Kirils Zaicevs Σενάριο: Άγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής Διεύθυνση Φωτογραφίας: Simon Beaufils Μοντάζ: Nelly Ollivault Σκηνικά: Laura Dišlere Κοστούμια: Κάτια Γκουλιώνη, levakupcāne, Ilze Kaša, Ilze Negribe Μουσική: Coti K Παραγωγή: Heretic, Mezzanine Films, Tasse Films, Alatas Films, The Gardens Συμπαραγωγή: Blonde, Steficon, 2|35, Felony Productions, Dna Lab, Cinevera Lv Με την υποστήριξη: ΕΚΚ, Cnc, National Film Center of Latvia, Film Riga, ERT 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town