Νύχτες Κλασικής Μουσικής. 4η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη! - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Νύχτες Κλασικής Μουσικής. 4η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη!

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Αίθουσα Cotsen Hall
26, 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2018


Από τις 26 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου το Ίδρυμα Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative, ενώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη».

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ υψηλού επιπέδου, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό στην πόλη κάθε φθινόπωρο, γίνεται το σημείο σύζευξης της διαπολιτιστικής κουλτούρας την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz, της παράδοσης και της ιστορίας που αντιπροσωπεύει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και του κύρους που φέρει η υπογραφή του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis (Curtis Institute).

«Μία από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου» σύμφωνα με το ΒΒC Culture, το Curtis Institute of Music συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, εκπαιδεύοντας εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς ως «καλλιτέχνες-πολίτες», οι οποίοι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με την τοπική και παγκόσμια κοινότητα μέσω της μουσικής δημιουργίας.

Και φέτος, σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall (το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Δύο καθηγητές συμπράττουν επί σκηνής με φοιτητές του Curtis Institute of Music και δίνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας. Ξεχωριστή μνεία αξίζει να γίνει στο σπουδαίο Mikael Eliasen, εκπαιδευτή και μουσικό συνοδό με λαμπρή πορεία στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Έχει διατελέσει μουσικός διευθυντής του Κέντρου Όπερας του Σαν Φρανσίσκο (1994-1996) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Όπερας και Φωνητικής Τέχνης του Βελγίου (1984-1994), ενώ το 2013 διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας της Φιλαδέλφειας. Με πλούσιο διδακτικό έργο στο βιογραφικό του (Aix-en-Provence/Ωδείο της Σανγκάης, Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Κέντρο Μουσικής της Ιερουσαλήμ, Κρατική Όπερα της Πράγας), εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Curtis το 1986 και είναι επικεφαλής του τμήματος από το 1988. Έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους τραγουδιστές σε ρεσιτάλ ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Robert Merrill, Tom Krause, John Shirley-Quirk, Elly Ameling και πολλών ακόμη.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στη «ζεστή» αίθουσα Cotsen Hall.

Τέσσερις φθινοπωρινές νύχτες γεμάτες μουσική. Τέσσερις νύχτες με κορυφαίες μελωδίες διαχρονικών συνθέσεων. Τέσσερις παραστάσεις που πιστοποιούν τη διαχρονικότητα της κλασικής μουσικής, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών του αθηναϊκού φιλόμουσου κοινού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 20:30
Music for Cello & Piano
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano (’13)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, 20:30
Music of War and Peace
Jonathan Beyer, baritone (’18)
Claire Bourg, violin
Edward Gazouleas, viola (’84)
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano (’13)
Mikael Eliasen, piano

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 20:30
Operatic Favorites
Sophia Hunt, mezzo-soprano
Jonathan Beyer, baritone (’18)
Mikael Eliasen, piano

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 20:30
Farewell Concert: Dream with Me
Sophia Hunt, mezzo-soprano
Jonathan Beyer, baritone (’18)
Claire Bourg, violin
Edward Gazouleas, viola (’84)
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano (’13)
Mikael Eliasen, piano

*Υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πληροφορίες:
Ημερομηνίες: 26, 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρες: Βλ. Πρόγραμμα

Τιμές εισιτήριων: Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
Διέυθυνση: Αναπήρων Πολέμου 9

Περιοχή: Κολωνάκι

Τηλέφωνο: 210-72.10.536 (εσ. 301)

Πηγή: musicity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town