Ζανέλ: «Η μουσική είναι η ζωή μου και αυτή τη μουσική θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Την ίδια τη ζωή» - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Ζανέλ: «Η μουσική είναι η ζωή μου και αυτή τη μουσική θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Την ίδια τη ζωή»


           Λίγα λόγια για τη Ζανέλ           

Η Ζανέλ έχει κάνει κλασικές μουσικές σπουδές και από το 2013 εργάζεται σε μουσικά σχολεία, διδάσκοντας βιολί και θεωρία της μουσικής. Ξεκίνησε τις ζωντανές μουσικές εμφανίσεις στην ηλικία των 17 ετών και τους τελευταίους μήνες ανήκει στη μουσική οικογένεια της Music Row Showcase, με παραγωγούς τους Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη και με συνοδοιπόρους τους εκλεκτούς συνεργάτες τους. «Η μουσική είναι η ζωή μου και αυτή τη μουσική θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Την ίδια τη ζωή» μας λέει η ίδια.

Follow Ζανέλ
Facebook: Facebook page
Instagram: Instagram page

Πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου; 
Ασχολούμαι με τη μουσική, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από πολύ μικρή ηλικία οι γονείς μου ανακάλυψαν την αγάπη μου για τη μουσική και μου έκαναν το μεγαλύτερο δώρο, αφού σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησα μαθήματα βιολιού, τα οποία με βοήθησαν να ανακαλύψω τη μαγεία της κλασικής μουσικής. Τα επόμενα χρόνια ξεκίνησα μαθήματα κλασικού τραγουδιού, πιάνου και θεωρίας της μουσικής, ολοκληρώνοντας έτσι μια σημαντική ενότητα κλασικών σπουδών. Στα 17 μου έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Εκεί ανακάλυψα έναν άλλο κόσμο, που με βοήθησε να ανοίξω τους μουσικούς μου ορίζοντες.

Διδάσκεις βιολί και θεωρία της μουσικής σε μουσικό σχολείο. Πόσο σημαντική είναι η επαφή σου με τους μαθητές; 
Από το 2013 έως και σήμερα, έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις γνώσεις μου, με τους μαθητές που αγαπώ ιδιαίτερα. Τα δύο τελευταία χρόνια διδάσκω βιολί στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, κάτι που πραγματικά με γεμίζει. Τα παιδιά είναι ευλογία και η συναναστροφή μαζί τους με κάνει και εμένα να νιώθω παιδί.

Πώς προέκυψε η γνωριμία σου με τους παραγωγούς Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη;
Είχα μόλις εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και έπεσε το μάτι μου σε ένα κείμενο που είχε γράψει ο Αντώνης Παπαβομβολάκης στο διαδίκτυο, με τίτλο: «Αυτό είναι ένα μικρόφωνο». Διαβάζοντάς το, θέλησα να γνωρίσω το δημιουργό του. Πλέον, με τα δύο αδέρφια μοιραζόμαστε την ψυχή μας και τη μουσική μας. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα δύο τόσο καταξιωμένοι παραγωγοί και δημιουργοί να με εμπιστευτούν. Δουλέψαμε για ένα ολόκληρο χρόνο με ολόκληρη την ομάδα της Music Row Showcase σε όλα τα επίπεδα, ώστε να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο και προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, που να μας κάνει όλους περήφανους.


Tο νέο σου τραγούδι με τίτλο «Η Λαίδη και ο Αλήτης» κυκλοφόρησε εδώ και ένα μήνα. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτό το τραγούδι; 
«Η Λαίδη και ο Αλήτης» είναι ένα ευρηματικό retro swing τραγούδι, σε μουσική και στίχους των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, που το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Βγάζει την αθωότητα και το ρομαντισμό μιας άλλης εποχής, όμως με ένα σημερινό τρόπο. Είναι η ιστορία αγάπης μιας ρομαντικής «Λαίδης» και ενός «Αλήτη» που φέρεται ως πραγματικό αλήτης, προδίδοντας την καλή του. Έπειτα γυρνά μετανιωμένος και ζητά συγχώρεση, όμως η «Λαίδη» θέλει να ζήσει στο παρόν και ας της υπόσχεται εκείνος ένα μέλλον ιδανικό.

Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα και με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες, να συνεργαστείς στο μέλλον; 
Το τελευταίο χρόνο μαζί με τους παραγωγούς μου κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι στη μουσική των δεκαετιών του '40, του '50 και του '60, όπου ανακάλυψα την καθαρότητα, την απλότητα και την αλήθεια των ερμηνειών, του στίχου και της μουσικής. Οι τραγουδιστές είχαν μια αυθεντικότητα στην ερμηνεία τους, μία αλήθεια στο βλέμμα και στις κινήσεις τους. Η αύρα τους ήταν μοναδική. Λατρεύω τις ερμηνείες της Ζωής Κουρούκλη. Μία τραγουδίστρια διαμάντι, που της εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους οι σημαντικότεροι συνθέτες της εποχής. Θαυμάζω επίσης τη φωνή της Γιοβάννας και του Γιάννη Βογιατζή. Από τους νέους καλλιτέχνες αγαπώ τις ερμηνείες της Μαρίζας Ρίζου. Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου, είναι να συνεργαστώ με καλλιτέχνες και συνθέτες της μαγικής εποχής του ελαφρού τραγουδιού. Είναι ευλογία να πάρεις έστω και λίγη από τη μαγεία αυτών των λαμπερών προσωπικοτήτων.

Ζανέλ μου, για το τέλος θα θέλαμε, να μας μιλήσεις για τα επόμενα μουσικά σου σχέδια.
Εδώ και ένα χρόνο ανήκω στη μουσική οικογένεια της Μusic Row Showcase. Με τους παραγωγούς μου δημιουργήσαμε μια υπέροχη ακουστική μπάντα, που απαρτίζεται από τρεις έξοχους μουσικούς, τον Δημήτρη Νάσσιο στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Λάμπρο Παπανικολάου στο κοντραμπάσο και τον Βασίλη Δεφίγγο στο σαξόφωνο και το φλάουτο. Το ρεπερτόριό μας έχει στο επίκεντρο τη χρυσή εποχή του ελαφρού τραγουδιού. Στις εμφανίσεις μας θα ακούσει κανείς τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Κώστα Καπνίση, του Γιώργου Μουζάκη και πολλών ακόμη μεγάλων συνθετών και στιχουργών. Στα επόμενα σχέδιά μας έχουμε αρκετές προγραμματισμένες εμφανίσεις σε αξιόλογους χώρους της Αθήνας, αλλά και το επόμενό μου single, επίσης σε στίχους και μουσική των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη. Σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία Artistic Town.

Και εμείς σε ευχαριστούμε, Ζανέλ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town