O MΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

O MΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ

7 Δεκ - 6 Ιαν 2019
 Θέατρο Άλμα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 10€
¨Ο Μαρξ στο Σόχο ¨ του Χάουαρντ Ζιν
 Έναρξη Παραστάσεων  12 Οκτωβρίου
 Θεατρική περίοδος 2018-2019

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο του Χάουαρντ  Ζιν  «Ο Μαρξ στο Σόχο », στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Άλμα, με αφορμή τα 200 χρόνια από την γέννηση  του Καρλ Μαρξ . Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή  12 Οκτωβρίου 2018.

Ο Χάουαρντ  Ζιν ,ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, παρουσιάζει μια φανταστική επάνοδο του Μαρξ στη σημερινή εποχή. Δυστυχώς όμως οι αρχές του άλλου κόσμου, όποιες κι αν είναι, τον έστειλαν από γραφειοκρατικό λάθος, όχι στο Σόχο του Λονδίνου όπου είχε ζήσει, αλλά …. στο Σόχο της Νέας Υόρκης.

Ο Μαρξ «επανεμφανίζεται» λοιπόν  σήμερα  στην Νέα Υόρκη, το κέντρο του καπιταλισμού, για «να αποκαταστήσει το όνομά του». Με χιούμορ αλλά και με παράπονο ο Γερμανός διανοούμενος που σημάδεψε την παγκόσμια Ιστορία, θυμάται με συγκίνηση και αγάπη την οικογένεια του, «ξεκαθαρίζει» τις περίφημες ρήσεις του, νοσταλγεί  και συνδιαλέγεται  με τους άλλους μεγάλους της εποχής του – τον Ένγκελς, τον Μπακούνιν… – και τελικά διαπιστώνει ότι τίποτα δεν άλλαξε στον κόσμο τα τελευταία εκατό χρόνια.

ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town