Έκθεση Φωτογραφίας Αναδρομές 20.11 ως 18.12 στην Ζώγια - Artistic Town

ΝΕΑ

Post Top Ad

www.artisticTown.gr

Έκθεση Φωτογραφίας Αναδρομές 20.11 ως 18.12 στην Ζώγια


Έκθεση φωτογραφίας
του Γιάννη Τζέμου και της Anna-Gaëlle Piquet
«Αναδρομές»

Εγκαίνια Τρίτη 20 Νοεμβρίου
@Ζώγια
στις 20.00

Εγκαινιάζεται στις 20 Νοεμβρίου στην Ζώγια η έκθεση φωτογραφίας των Γιάννη Τζέμου και Anna-Gaëlle Piquet, που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Με άξονα τον κοινό τους τίτλο «ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ» οι δυο φωτογράφοι παρουσιάζουν τις εντυπώσεις μιας πορείας στο χώρο και στο χρόνο, αναδεύοντας τη μνήμη τους μέσω των εικόνων. Ο Γιάννης Τζέμος στην ενότητα του παρουσιάζει ένα μικρό οδοιπορικό καθόδου από το Όρος (μονή Ιβήρων) ως τη θάλασσα. Η Anna-Gaelle Piquet ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Βρετάνη, αναζητώντας τις εικόνες ενός παζλ αναμνήσεων που έχουν τις ρίζες τους στην παιδική της ηλικία.

Βιογραφικό Σημείωμα Γιάννη Τζέμου:

Ο Γιάννης Τζέμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967, όπου ζει μέχρι σήμερα. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά απ’ το 1989. Το 1991 πήρε μέρος για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και εκτέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Από το 2016 είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης του Τάσου Σχίζα. Έχει λάβει μέρος σε έξι ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μεταξύ αυτών στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Contrast/Αντίθεση(2017) και Press Photostories: 2017 (2018). Αυτή είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση. Φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί σε περιοδικά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Βιογραφικό Σημείωμα της Anna-Gaëlle Piquet:

Η Anna-Gaëlle Piquet γεννήθηκε στη Γαλλία και πέρασε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα στο Παρίσι και την επαρχία της Βρετάνης, περιοχή που επισκέπτεται σταθερά κάθε χρόνο. Μετά τις σπουδές της έζησε και φωτογράφισε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής. Από το 2012 ασχολήθηκε με τη φωτογραφία πιο ουσιαστικά παρακολουθώντας μια ποικιλία μαθημάτων και εργαστηρίων και συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Συμμετείχε σε δύο διαγωνισμούς Photobook όπου επιλέχθηκαν και υποβλήθηκαν σε λίστα τα έργα της «TRiVIA» (APhF: 15) και «Mother'Hood (Photometria 2017)». Το 2018, παρουσίασε το έργο της “Diary of a metaphysical Journey” κατά τη διάρκεια ομαδικής έκθεσης στην Γκαλερί TOSS στη Θεσσαλονίκη. Το “Sous le ciel de Bretagne” (“Κάτω από τον ουρανό της Βρετάνης’’), πρώτη ατομική της έκθεση φωτογραφίας, είναι μία αναδρομή σ’ έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τόπο.

Ιnfo:
Έκθεση φωτογραφίας: «Αναδρομές»
Εγκαίνια: Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 18 Δεκεμβρίου

«Ζώγια» / Βιβλίο,τσάι και συμπάθεια
Αλ.Σβώλου 54

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 243.459

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Artistic Town